Нажмите "Enter" для перехода к содержанию

У Нью-Йорку спалахнули протести через вбивство бездомного Джордана Нілі у поїзді метро

Активісти вимагають, щоб окружний прокурор Манхеттена Елвін Брегг пред’явив звинувачення у зв’язку із вбивством бездомного.

Джордана Нілі задушили у поїзді манхеттенського метро 1 травня 2023 року. До цього він сказав, що втомився від бездомності, голоду та спраги.

У метро він зіткнувся з ветераном морської піхоти США, який застосував до Нілі сильний задушливий прийом на очах у інших пасажирів.

Protesters march through the Manhattan borough of New York on Wednesday afternoon, May 3, 2023, to protest the death of Jordan Neely. Four people were arrested, police said. Neely, a man who was suffering an apparent mental health episode aboard a New York City subway, died this week after being placed in a headlock by a fellow rider on Monday, May 1, according to police officials and video of the encounter. (AP Photo/Jake Offenhartz)

З третього травня в Нью-Йорку проходять протести після того, як стало відомо про смерть бездомного Джордано Нілі.

Відео вбивства. 18+

На відео цього інциденту, опублікованих в американських ЗМІ, видно, як 30-річний Джордан Нілі лежить на підлозі вагона поїзда, а чоловік спокійно перетискає йому горло, а двоє інших тримають постраждалого за руки та ноги, щоб він не намагався вижити.

Відео: ©New York Post.

Цікавий збіг обставин.

  • Джорджа Флойда задушив поліцейський 20 травня 2020 року за півтора роки до виборів президента США.
  • Джордана Нілі задушив морпіх 04 травня 2023, також за півтора року до виборів президента США.

Відкриті медіа-джерела.

Мабуть можна пригадати ситуацію, коли в Коблеве начальник відділу соціального захисту відмовила у допомозі бездомній жінці.

Ваш комментарий будет первым

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *